Header Ads

Νηστίσιμη (Vegan) Mαγιονέζα χωρίς Αυγό

Νηστίσιμη (Vegan) Mαγιονέζα χωρίς αυγό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η μαγιονέζα είναι μια σάλτσα, που συνοδεύει εξαιρετικά, εκτός από το ψάρι,σαλάτες ζεστές και κρύες, σάντουιτς και σνακ, θαλασσινά, ακόμα και κοτόπουλο ή κρεατικά.
Η παρασκευή της στο σπίτι είναι πανεύκολη, όμως ο φόβος της χρήσης ωμού αυγού, που είναι το βασικό της συστατικό, αποτελεί για πολλούς τροχοπέδη στο να την φτιάξουν.
Γι' αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και για όταν νηστεύουμε, υπάρχει αυτή η υπέροχη, βελούδινη, νηστίσιμη μαγιονέζα, χωρίς αυγό, που γίνεται με γάλα σόγιας και είναι ακριβώς σαν την κανονική. Επιπλέον γίνεται πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, σε 3' μόλις λεπτά είναι έτοιμη να την απολαύσουμε, αρκεί να έχουμε ένα μπλέντερ. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Μαγιονέζα Vegan, χωρίς αυγό, με γάλα σόγιας

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    320 ml ηλιέλαιο
•    160 ml γάλα σόγιας
•    6 γραμ. (1 κουτ. σούπας γεμάτη) ξύδι λευκό
•    20 γραμ.  (1 κουτ. σούπας γεμάτη) μουστάρδα
•    3 γραμ. (1/2 κουτ. σούπας) χυμό λεμονιού
•    ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη ή σ' ένα ραβδομπλέντερ και αρχίζουμε να τα χτυπάμε.
Νηστίσιμη (Vegan) Mαγιονέζα χωρίς αυγό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Νηστίσιμη (Vegan) Mαγιονέζα χωρίς αυγό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν σφίξουν και γίνουν κρέμα, η μαγιονέζα είναι έτοιμη. Την φυλάμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις και την απολαμβάνουμε. Διατηρείται για τουλάχιστον 4 - 5 μέρες.

​Δείτε επίσης: Νηστίσιμη σάλτσα με ταχίνι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια